Multimate maakt van buitenleven een belevenis! Met het uitgebreide assortiment tuinhout maak je niet alleen een stevige schutting, de mogelijkheden met tuinhout zijn eindeloos! Van het hout maak je een boomstamtafel of een leuk dierenverblijf. Terrasdelen van duurzaam hout? Of een zelfontworpen kinderspeeltoestel? De mogelijkheden zijn eindeloos met ons assortiment hoogwaardige tuinhout. Bekijk voor meer informatie en inspiratie de tuinhout catalogus.

Op zoek naar unieke producten uit Nederlandse Bossen? Lees dan snel meer over onze collectie Hollands Hout.

BosHollands hout komt uit bossen van Staatsbosbeheer. Bossen waar we ook in wandelen, sporten en spelen. Gewoon uit Nederland. Elke Nederlander gebruikt gemiddeld 1 m³ (kubieke meter) hout per jaar. Zo’n 90% van het hout dat wij gebruiken, komt uit het buitenland. Waarom zouden we hout van ver weg halen als we het ook dichtbij huis hebben? Lariks en Douglas zijn harsrijke houtsoorten, waardoor ze onbehandeld duurzaam zijn in bovengrondse buitentoepassingen en goed bestand zijn tegen de Hollandse weersomstandigheden.

Hollands hout heeft verschillende producten waarmee u zelf kunt combineren en mooie producten kunt maken. Van blokken, palen en boomstamplanken maakt u eenvoudig een bank of tafel. Elke plank en elk blok zijn al uniek op zich. De zichtbare jaarringen verraden de leeftijd van de boom.

Algemene kenmerken Hollands hout

 • De rode kleur, die na verloop van tijd zal vergrijzen, zorgt voor een warme uitstraling.
 • Levensduur ca. 7 tot 10 jaar bij bovengrondse toepassing.
 • Voor kleurbehoud kan een kleurloze natuurlijke beits, olie of was gebruikt worden.
 • Door whitewash te gebruiken zal de structuur van het hout zichtbaar blijven.
 • De ruwere delen kunnen afgewerkt worden met een boven frees, schuurmachine of vijl.

Het hout wordt geoogst door Staatsbosbeheer en zij planten er weer jonge bomen voor terug. Je zou het misschien niet zeggen, maar het is juist extra duurzaam om bomen te planten en later weer te oogsten. Jonge bomen leggen namelijk in de groeifase nog meer CO₂ vast én geven zuurstof. In Nederland is dat ongeveer als ze tussen de 20 en 60 jaar zijn. Door ze daarna te oogsten en nieuwe bomen te planten wordt de groei van bomen gestimuleerd en daarmee legt het bos meer CO₂ vast. Een verantwoorde keuze dus! Door Hollands hout toe te passen leveren we een positieve bijdrage aan de reductie van CO2 in ons eigen land.

Op www.hollands-hout.com is meer over Hollands hout te vinden. De film ‘van boom tot plank’ laat zien hoe een harvester (oogstmachine) in één keer een boom omzaagt, onttakt en in hanteerbare stukken zaagt. Of kijk mee hoe de boswachter kiest welke bomen er geoogst worden.

http://www.hollands-hout.com/video

H2H palenH2H®-palen
Duurzaam hardhout en Nederlands naaldhout in één unieke combinatie, dat is H2H®. De beide houtsoorten zijn middels een oersterke vingerlasconstructie aan elkaar verbonden.

Productkenmerken:

 • Gaat net zolang mee als een volledig hardhouten paal, doordat het hardhouten gedeelte de grond in gaat (daar waar de kans op houtrot het grootst is)
 • Maximaal gebruik van Hollands hout; douglas
 • Besparing op (tropisch) hardhout

H2H®-palen zijn verkrijgbaar met zowel een onbehandeld als een verduurzaamd naaldhouten gedeelte. Hierdoor passen de palen bij onbehandelde alsook bij verduurzaamde schermen, overkappingen en andere constructies. Verkrijgbaar in diverse afmetingen.

BlokBlokken

 • Elk blok gaat richting de kern scheuren en er kunnen kleurverschillen ontstaan. Dat maakt het blok uniek!
 • Bij buiten gebruik adviseren we om iets onder het blok te zetten. Bijvoorbeeld wieltjes of latjes, zodat schimmels en insecten er niet gaan nestelen.

 

Boomstamplanken
Boomstamplanken zijn rustieke planken met een schorsrand en een dikte van 4 cm. De planken zijn ideaal bij het maken van een tafel of bank.

ProductkenmerkBoomstamplankenen en tips:

 • Boomstamplanken zijn gemaakt van douglas. Bij douglas loopt het hart meestal centrisch in de boom, waardoor de planken langer recht blijven.
 • Bij een horizontale (liggende) toepassing in de buitenlucht (zoals een tafelblad) gaat het hout langer mee door het te behandelen.
 • Zet meubels gemaakt van boomstamplanken in de herfst en winter binnen, of plaats ze onder een schuine hoek. Hierdoor loopt regenwater makkelijker af, droogt het hout sneller en blijft het langer mooi.

BoomstamtafelMet Hollands hout maak je gemakkelijk je eigen unieke meubel. Wij helpen je hier graag bij. Er zijn diverse montage handleidingen beschikbaar in de winkel. Kom gerust langs voor advies of inspiratie!

Maak je eigen boomstamtafel!

Boodschappenlijst boomstamtafel
Boomstamplank 4 x 45 x 250 cm, 2 stuks
Paal 10 x 10 x 300 cm, 3 stuks
Regel 4,4 x 6,8 x 240 cm, 3 stuks
Schroeven 5x50, 8 stuks
Schroeven 6x70, 6 stuks
Schroeven 6x150, 12 stuks
Bitjes T25, 1 stuk
Bitje T30, 1 stuk
De montagehandleiding is af te halen in de winkel.

blokken

BoomstamtafelBlokkenkast

Catalogus tuinhout